nieuws

KNVB-directeur woedend op vuurwerkgooiende Ajax-fans

Bert van Oostveen, de directeur betaald voetbal van de KNVB, heeft zijn afschuw uitgesproken over de Ajax-aanhangers die in de openingsfase van de bekerfinale tot twee keer toe veel vuurwerk op het veld gooiden.
"Deze mensen horen niet in een voetbalstadion thuis", zei Van Oostveen na de eindstrijd die zo'n half uur werd onderbroken. Ik zie de gebeurtenissen in de eerste 5 minuten van de wedstrijd als zeer teleurstellend", aldus Van Oostveen.
"Dit staat haaks op onze eerdere ervaringen in het bekertoernooi", vervolgt de KNVB-directeur. "De bekerfinale moet juist een voetbalfeest zijn. Dat is in het verleden ook altijd zo geweest. We zijn er de afgelopen jaren in geslaagd een aantal fantastische bekerfinales neer te zetten."
Voor Van Oostveen is de zaak nog niet klaar. "We zullen de wedstrijd met de clubs en de lokale autoriteiten grondig evalueren. Ook gaan we er samen met de clubs alles aan doen om de daders op te sporen en te bestraffen. Overigens alle complimenten voor de wijze waarop PEC Zwolle zich na het incident heeft opgericht", besluit hij.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.