nieuws

PEC Zwolle krijgt erepenning Zwolle tijdens huldiging in Park de Wezenlanden

PEC Zwolle heeft de erepenning van de stad Zwolle gekregen. PEC Zwolle kreeg de erepenning als blijk van waardering voor de sportieve prestaties van de ploeg en voor het ambassadeurschap van PEC Zwolle in het land.
De erepenning werd uitgereikt tijdens de huldiging van de spelers in Park de Wezenlanden. Tienduizenden fans van PEC Zwolle zijn naar het park gekomen om de winnaars van de KNVB-beker toe te juichen. Burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle schat dat er 30.000 mensen in het park waren. Voorafgaand aan de huldiging maakten de spelers en hun begeleiders een rondvaart door de stad. Langs het water stonden duizenden mensen en op verschillende plekken werden fakkels aangestoken. Zwolle won de bekerfinale door in De Kuip in Rotterdam met 5-1 te winnen van Ajax. PEC Zwolle speelt op 21 en 28 augustus in de play-offs van de Europa League. Tegen wie de ploeg van trainer Ron Jans speelt wordt op 8 augustus bekend. Dan is de loting in het Zwitserse Nyon.

Erepenning specifiek Zwolse onderscheiding

De erepenning is een specifiek Zwolse onderscheiding die in 1978 werd ingesteld en wordt toegekend door het college van burgemeester en wethouders. De zilveren stadspenning is bedoeld voor Zwollenaren en niet-Zwollenaren met grote verdiensten voor Zwolle of verdiensten die een grote uitstraling op Zwolle hebben. De erepenning voor PEC Zwolle is de 26e die uitgereikt is door de gemeente. Eerder dit jaar kregen de Zwolse Olympische schaatsmedaillewinnaars Ronald en Michel Mulder en Lotte van Beek erepenningen. Het is voor de derde keer dat een collectief de onderscheiding krijgt.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.