nieuws

BlockYou! en Oakbook zoeken investeerders via Kickstarter

BlockYou!, het kleurrijke kaartspel van Elwin Klappe
BlockYou!, het kleurrijke kaartspel van Elwin Klappe
Twee Overijsselse projecten proberen via de internationale crowdfundingsite Kickstarter investeerders te vinden. Het gaat om de projecten BlockYou! en Oakbook. Het is vandaag de eerste dag dat Kickstarter projecten uit Nederland toelaat.
BlockYou! is een kaartspel, bedacht door de Zwolse spelfanaat Elwin Klappe. Hij hoopt via Kickstarter 3000 euro binnen te halen binnen dertig dagen. BlockYou! is volgens Klappe een actief, kleurrijk kaartspel waarbij de spelers moeten proberen hun kaarten zo snel mogelijk kwijt te spelen op het gekleurde speelvlak.
Oakbook is volgens de bedenkers uit Enschede het ideale alternatief voor een schetsboek van A3-formaat. Een Oakbook heeft de afmetingen van een laptop: 15.4 inch. Volgens de bedenkers kun je het schetsboek daarom veel makkelijker meenemen dan een A3-formaat schetsboek. Een Oakbook past door zijn formaat in bijna elke tas. De bedenkers proberen binnen dertig dagen 30.000 euro binnen te halen via Kickstarter.
Kickstarter verdient geld door een deel van de donaties in te houden. Projecten die niet genoeg donateurs weten te werven, hoeven niets af te dragen. De crowdfundingsite biedt een optie voor bijvoorbeeld start-ups die een bedrijf willen starten, maar daarvoor geen investeerders kunnen vinden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.