nieuws

Salademaker Johma uit Losser stapt over op varkensvlees met keurmerk

Johma in Losser
Johma in Losser
Salademaker Johma uit Losser stapt over op vlees van varkens met een keurmerk. Naast Johma stappen ook broodjeswinkel Subway, Bakker Bart, NH Hotels en broodbelegger Qizini over. De bedrijven beloven de veranderingen na campagnes van Wakker Dier, zo meldt de NOS.
Vanaf volgend jaar verkopen de ketens vlees van varkens met één ster op het Beter Leven-keurmerk. Dat betekent dat de varkens meer ruimte hebben, dat er afleiding is tegen verveling en biggen worden niet gecastreerd. Volgens de ketens gaat de consument niet meer betalen, ook al zijn de bedrijven straks meer geld kwijt aan het varkensvlees.

Overstappen kost tijd

Het overstappen kost wel enige tijd. Johma, Qizini en NH Hotels stappen vóór 1 januari 2015 over, Bakker Bart medio 2015 en Subway eind 2015.
"Om de smaak van onze salades te waarborgen, gaan we een ontwikkeltraject in. We hebben een smaakpanel en daar gaan we testen met het nieuwe varkensvlees mee doen", zegt een woordvoerder van Johma.

Campagne

Wakker Dier voert al langere tijd campagne tegen bedrijven om ze te laten overstappen op varkensvlees met een keurmerk. Eerder gingen hamburgerketen Burger King, vleeswarenfabrikant Stegeman en snacksmaker Mora al over op vlees met het keurmerk.

Eerder besloot Johma ook al over te stappen op vlees en eieren van vrije-uitloop kippen na protesten van Wakker Dier. Sinds een klein jaar is het Losserse bedrijf plofkip-vrij.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.