nieuws

Gemeente Almelo bespreekt veiligheidsmaatregelen rond wedstrijd tegen Ajax

Stadion Heracles Almelo
Stadion Heracles Almelo
De gemeente Almelo gaat vandaag met diverse partijen bespreken welke maatregelen er moeten worden genomen rondom de eredivisiewedstrijd tussen Heracles en Ajax van komend weekend.
Er wordt gesproken met de politie van Almelo en Amsterdam, de gemeente Amsterdam, de clubs en de KNVB. Heracles liet vrijdag weten zich gastvrij op te stellen naar Ajax-supporters en de gemeente Almelo sluit zich daar voorlopig bij aan. Alleen de 400 fans die geweerd worden vanwege het vuurwerkincident tijdens de finale van de KNVB-beker van afgelopen zondag zullen niet welkom zijn. "Maar er worden wel preventieve maatregelen genomen", aldus een woordvoerder van de gemeente.

Handel in wedstrijdkaarten

Op Marktplaats is inmiddels een handel ontstaan in kaarten voor de wedstrijd. Die kunnen ook worden gekocht door de verbannen supporters. De gemeente is zich daar volgens de woordvoerder van bewust en er zal dan ook goed gecontroleerd worden.
Eerder deze maand weigerde de politie in Almelo tientallen Feyenoord-fans die op eigen gelegenheid naar een uitwedstrijd waren gekomen. Dat was volgens de gemeentewoordvoerder echter een andere situatie, omdat er eerder problemen waren in Almelo met de supporters van de Rotterdamse club.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.