nieuws

Populair shirt PECman krijgt vervolg na bekerfinale: nu met bommetjes

Pecmanshirt 2.0
Pecmanshirt 2.0
Het PECman-shirt, ontworpen voor de bekerfinale van PEC Zwolle tegen Ajax, werd een regelrechte hit onder fans van Zwolle. De shirts waren niet aan te slepen. Maar nu is er een PECman-shirt 2.0: een variant met twee bommetjes, naar aanleiding van het vuurwerkincident bij de gewonnen bekerwedstrijd afgelopen zondag.
Nick Runhaar uit Almelo bedacht de shirts en verkocht ze via zijn eigen bedrijf. Op de eerste versie was een Pacman te zien die drie kruisjes, het symbool van Amsterdam, opeet om als beloning bij de KNVB-beker te komen. Het leverde de geboren Zwollenaar drukke tijden op. Zijn normaal gesproken eenmansbedrijf veranderde tijdelijk een familiebedrijf om alle bestellingen aan te kunnen.

'Gebbetje'

Na het feest van afgelopen weekend besloot Runhaar 'als gebbetje' vanmorgen een nieuw shirt te ontwerpen met daarop twee bommetjes. Inmiddels wordt ook die al flink besteld. Ondertussen blijft ook het originele shirt onverminderd populair: er zijn inmiddels duizenden van verkocht.
Ondertussen is het nog steeds gekkenhuis bij het bedrijf van Runhaar. "Als het zo doorgaat, ben ik bang dat ik mijn familie weer moet optrommelen". Runhaar verwacht dat er in de loop van vandaag nog flink wat bestellingen bij zullen komen. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.