nieuws

Ajax blokkeert ruim honderd kaarten voor wedstrijd tegen Heracles Almelo

Polman Stadion Almelo
Polman Stadion Almelo
Ajax heeft ruim 100 kaarten geblokkeerd voor het uitduel van zondag tegen Heracles Almelo. Die tickets zijn in handen van een deel van de ongeveer 400 supporters die voor straf na het vuurwerkincident tijdens de bekerfinale in de Kuip niet naar de mogelijke kampioenswedstrijd van Ajax mogen.
Ajax verkocht in totaal 485 tickets voor het bezoekersvak van het Polman Stadion. De geblokkeerde kaartjes komen niet opnieuw op de markt.

Daders moeilijk te traceren

Ajax, de gemeente Amsterdam en de hoofdstedelijke politie besloten ongeveer 400 supporters te straffen. Zij hebben niet allemaal met vuurwerk gegooid maar onderzoek heeft uitgewezen dat de daders zich vermoedelijk wel in deze groep bevinden. Ze maken deel uit van VAK 410, de meest luidruchtige fangroep van Ajax. Ondanks dat er beelden zijn van de incidenten in de Kuip, zijn de daders moeilijk te traceren. Ze maakten zich onherkenbaar door bivakmutsen over hun hoofd te trekken. 
Het is onduidelijk hoe de politie wil voorkomen dat de bestrafte fans naar Almelo reizen en op andere tribunes gaan zitten. Supporters van Heracles verkopen op grote schaal hun seizoenkaart aan fans van Ajax die graag bij de wedstrijd willen zijn omdat hun club de landstitel kan veroveren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.