nieuws

Extra maatregelen moeten wedstrijd Heracles Almelo-Ajax feestelijk houden

Alle toeschouwers van de wedstrijd Heracles Almelo-Ajax worden bij het betreden van het Polman Stadion gefouilleerd.
Ook worden speurhonden ingezet voor het opsporen van eventueel verstopt vuurwerk in het Polman Stadion. Dat is de uitkomst van een overleg tussen de gemeente Almelo, Justitie en de politie, eerder vandaag op het stadhuis in Almelo. De veiligheidsmaatregelen worden genomen naar aanleiding van de gebeurtenissen in de bekerfinale, waarin supporters van Ajax vuurwerk op het veld gooiden.
Een woordvoerder van de gemeente Almelo zegt dat Ajax-supporters gewoon worden toelaten tot het stadion. De gemeente gaat ervan uit dat de fans zich zullen gedragen. Wel worden er extra stewards ingezet en ook wordt het cameratoezicht in het stadion uitgebreid. Ajax stuurt veertig stewards mee die de raddraaiers onder de Ajax-supporters kunnen herkennen. Dat laatste gebeurt omdat naar verwachting supporters van Ajax verspreid over het hele stadion zullen zitten. Via Marktplaats zijn seizoenkaarten van Heracles Almelo aan Ajax-fans verkocht.
De wedstrijd waarin Ajax aan één punt genoeg heeft om voor de 34ste keer kampioen van Nederland te worden, is een zogenaamde categorie B-wedstrijd. Supporters van Ajax mogen op eigen gelegenheid naar Almelo komen. Er geldt geen algehele verplichte combi-regeling.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.