nieuws

Strafzaak van overval op cafetaria Enschede roept vragen op

Officier van justitie twijfelt aan verhaal verdachte
Officier van justitie twijfelt aan verhaal verdachte
Er zijn nog veel openstaande vragen in de strafzaak rond de overval op de Enschedese cafetaria De Pieper in oktober vorig jaar. Dat bleek vandaag tijdens de behandeling van de zaak voor de rechtbank in Almelo. De zaak werd dan ook aangehouden tot 22 juli.
Cafetaria De Pieper aan de Pathmossingel werd 20 oktober vorig jaar overvallen door een gemaskerde man, die een personeelslid bedreigde met een vleesmes. De overvaller maakte sigaretten en geld buit. Via de sociale media en burgernet werden buurtbewoners opgeroepen om uit te kijken naar de overvaller.
Dezelfde week nog werden beelden van de bewakingscamera in het RTV Oost-programma Onder de Loep vertoond. Vervolgens werd een 19-jarige Enschedeër opgepakt als verdachte van een straatroof in het Volkspark. De jongen kwam na zijn aanhouding in beeld als verdachte voor de overval op De Pieper.

Verdachte verstuurde foto van buit naar kennis

Uit het onderzoek blijkt volgens de officier van justitie dat de verdachte een foto van de buit verstuurde naar een kennis. Volgens de advocaat van de verdachte komt de foto uit de telefoon die buit werd gemaakt bij de straatroof, twee dagen na de overval. Die foto en bijbehorende conversatie via Whatsapp wijzen er volgens de advocaat op dat de 19-jarige de overval op de cafetaria niet pleegde.
Overigens bekent de 19-jarige wel de straatroof. De verdachte verscheen zelf niet op de zitting. Hij is onlangs overgeplaatst naar een ander Huis van Bewaring waardoor het mis ging met het transport naar de rechtbank. Na een lange schorsing besloot de rechtbank om de zaak uit te stellen. Niet alleen moet de telefoon grondig onderzocht worden, ook moet een digitale rechercheur op zitting uitsluitsel geven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.