nieuws

Alsnog excuses fanatieke Ajax-supporters voor vuurwerk tijdens bekerfinale

PEC Zwolle wint KNVB-beker
PEC Zwolle wint KNVB-beker
De fanatieke groep Ajax-supporters, verenigd in Vak410, heeft alsnog excuses gemaakt voor de vuurwerkincidenten in De Kuip in Rotterdam afgelopen zondag tijdens de bekerfinale tussen PEC Zwolle en Ajax. Dat maakte de groep dinsdag bekend op haar website.
De supporters maken hun excuses aan Ajax, de spelers en de harde kern, zo schrijven zij. Eerder stelde Vak 410 op de eigen website nog dat vuurwerk bij een bekerfinale hoort. De supportersgroep benadrukte wel dat het niet de bedoeling is geweest om vuurwerk op eigen spelers te gooien. Opvallend is dat er geen excuses worden gemaakt richting PEC Zwolle, de KNVB of De Kuip.
De totale schade in De Kuip die door Ajax-aanhang is aangericht, wordt geschat op zo'n 60.000 euro. De rekening gaat naar de KNVB omdat die het stadion huurde, maar de voetbalbond probeert het bedrag via Ajax op individuele toeschouwers te verhalen. De politie onderzoekt wie de daders van de vuurwerkincidenten zijn. Een deel van hen was weliswaar met bivakmutsen getooid, maar via het kaartsysteem is herleidbaar wie zondag op welke rij en welke stoel zat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.