nieuws

'De kop is eraf, het evenementenseizoen voor RTV Oost is begonnen'

De kop is eraf, we zijn het evenementenseizoen begonnen. Een mooie start afgelopen vrijdag in Kampen. Een intensieve samenwerking met de organisatie van Sail Kampen maakte het mogelijk de vlootschouw bij u thuis te brengen. Twee uur lang prachtige live televisie, gevolgd door dagelijkse Sail Journaals in het Paasweekeinde.Â
En dan was daar nog een wedstrijd om de KNVB-beker in Rotterdam op zondag. Natuurlijk waren we daar ook bij. Wedstrijdbeelden mochten we niet uitzenden, dus werd het een sfeerimpressie in een samenspel van radio, televisie en internet zoals we dat eerder deden rond wedstrijden van FC Twente en Heracles.
Én, we waren voorbereid op het onwaarschijnlijke. Faciliteiten werden ingehuurd, mensen stand-by gehouden voor het geval dat... Een financiële gok die zich heeft uitbetaald. Urenlang was Overijssel getuige van de verrassing, de blijdschap, de emotie, de trots die de winst van PEC Zwolle teweegbracht.

Een intense beleving
Zo werd zelfs de livestream van de terugtocht van de spelersbus 's avonds/'s nachts door duizenden bekeken. Voor de redactie aanleiding na middernacht op televisie opnieuw live te gaan met beelden van de spontane huldiging in het stadion.

En dan op Tweede Paasdag de huldiging in het stadspark De Weezenlanden. Puur, de manier waarop trainer Ron Jans zijn vreugde deelt met zijn vader...

Regionale zender

Het zijn de momenten waarop de waarde van zelfstandige regionale media met eigen kanalen blijkt. Hoe had dat gemoeten, als we slechts een venstertje hadden mogen vullen op een landelijke zender? Had ik het bestuur van de publieke omroep, netcoördinatoren kunnen overtuigen van de noodzaak in te breken op de reguliere programmering?
"Dame, heren, we moeten in Overijssel de zender vrijmaken voor 'Sail Kampen', enne, houdt u er ook alvast rekening mee dat PEC Zwolle niet tegen, maar met Ajax speelt (quote Zwolle-speler Bram van Polen)?" Weinig kans van slagen, lijkt me.

We gaan komend weekeinde op herhaling. In Enschede wordt zondag de oudste marathon van Nederland gelopen. En natuurlijk doen we daarvan verslag. Via internet, op radio, en op televisie live vanaf 10 uur. We volgen de wedstrijdlopers en hebben vooral ook aandacht voor de recreanten. En dat gebeurt dan in samenwerking met 10 lokale zenders in Twente die het beeld overnemen en er verder hun eigen invulling aan geven.

We zijn begonnen

Zoals ik al zei, het evenementenseizoen is voor ons, RTV Oost, begonnen. We zijn er straks bij als op 3 mei de Ronde van Overijssel wordt verreden, als we de doden herdenken op 4 mei, als we de bevrijding vieren op 5 mei, als Zwolle het Halve Marathon festival heeft, als in Holten de triatlon plaatsvindt, als in Geesteren het CSI wordt verreden...

En dan is het pas begin juli. Deventer gaat nog op stelten, Steenwijkerland heeft Dicky Woodstock, Hellendoorn zijn Strongmanrun en zijn rally. Het is slechts een greep. RTV Oost laat het zien en horen en sluit het seizoen pas in oktober als we een dag lang de Military van Boekelo bij u thuis brengen.

Waardevol, zo'n eigen, zelfstandig regionaal mediabedrijf!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.