nieuws

Curator Zwemcentrum Dalfsen neemt oplossing oudercomité serieus

Curator neemt oudercomité serieus
Curator neemt oudercomité serieus
Direct nadat het faillissement van Zwemcentrum Dalfsen werd uitgesproken gisteren, heeft het oudercomité hun oplossing voorgelegd aan de curator. Curator de Vries zegt serieus te kijken naar de oplossing om de 700 gedupeerde kinderen zo snel mogelijk weer aan het zwemmen te krijgen.
De oplossing van het oudercomité is dat de lessen zo snel mogelijk verder gaan met een door hen aangedragen zwemondernemer. De eerste vier weken zijn kosteloos en daarna betalen de gedupeerde ouders de kostprijs.
Begin april werd duidelijk dat door geldgebrek de zwemlessen van zo'n 700 kinderen niet meer door konden gaan, terwijl de ouders de zwemlessen vooruit hadden betaald, zo'n 400.000 euro.

Nog geen andere overnamekandidaten

De curator laat weten dat zich nog geen andere overnamekandidaten hebben gemeld. Gisteren werd het zwemcentrum door de rechtbank in Leeuwarden failliet verklaard. Curator de Vries hoopt dat de kinderen volgende week weer kunnen zwemmen. Werknemers van het zwemcentrum hadden het faillissement aangevraagd. Ze hadden al maanden geen loon gehad.

Conflict op achtergrond

De geldproblemen bij het zwemcentrum ontstonden nadat de oude eigenaar het centrum afgelopen maart overdroeg aan de nieuwe eigenaar. Bij de zakelijke deal nam de nieuwe eigenaresse het personeel en schulden over. De inkomsten van de zwemlessen stak de oude eigenaar in eigen zak. Juridisch wordt nog uitgezocht of alles wel volgens de wet is verlopen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.