nieuws

Veiligheidseducatiecentrum Risk Factory Twente opent de deuren

In Enschede is aan het begin van de middag de Risk Factory Twente geopend. Een veiligheidseducatiecentrum van de gezamenlijke hulpdiensten. Bezoekers kunnen er leren wat ze moeten doen als er gevaar dreigt.
Het centrum is vooral bedoeld voor leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisschool. Zij kunnen er negen levensechte veiligheidsscenario's ondergaan om bewuster te worden van veiligheid. De kinderen kunnen bijvoorbeeld rondlopen in een kamer en een keuken en moeten dan op een iPad aangeven welke veiligheidsrisico's er zijn.
Op het terrein staat ook een defensiehelikopter. Daarin kunnen de leerlingen binnenkort ervaren hoe een reddingsactie gaat. "Die helikopter staat er pas en we gaan er zeker mee aan de slag om er een veiligheidsscenario omheen te bouwen", zegt projectleider Bornerbroek van Brandweer Twente.
Het idee voor een Risk Factory komt oorspronkelijk uit Groot-Brittannië. "Wij zijn hier in Twente bezig om een Risk Factory neer te zetten die uniek is voor Nederland", aldus Bornerbroek. Het educatiecentrum is gevestigd in hangar 7 op het terrein van Vliegveld Twente.
Bekijk de video in HD op YouTube
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.