nieuws

Beëdiging nieuwe wethouders Dinkelland, oude 'vijanden' komen bijeen

In de gemeente Dinkelland zijn vanavond de nieuwe wethouders beëdigd. Alfons Steggink, Annette Zwiep en Loes Stokkelaar vormen namens Lokaal Dinkelland het gemeentebestuur met Ilse Duursma en Eric Kleissen van het CDA.
De coalitie van het CDA en Lokaal Dinkelland kan reken op een breed draagvlak in de gemeenteraad: de partijen hebben samen 17 van de 21 zetels in Dinkelland.
De samenwerking tussen de wethouders Steggink en Kleissen is opmerkelijk. De twee stonden in 2007 lijnrecht tegenover elkaar tijdens de bestuurscrisis in Dinkelland. Het CDA van Kleissen speelde destijds een rol bij de val van oud-burgemeester Willeme. Steggink en zijn Lokaal Dinkelland bleven achter Willeme staan en dat leverde felle discussies op.
Volgens beide wethouders wordt de komende collegeperiode zeker geen probleem. De afgelopen vier jaar werkten ze naar eigen zeggen ook al goed samen in de raad. Steggink: "Mensen moeten ook over schaduwen heen kunnen stappen. Ik denk dat we dat met z'n allen hebben uitgesproken. Wij zijn toe aan een nieuwe uitdaging met elkaar en we gaan echt iets moois doen voor Dinkelland."
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.