nieuws

Armeens monument in Almelo in gebruik genomen

In de tuin van de Armeense kerk in Almelo is vandaag een speciaal monument ter nagedachtenis aan de Armeense genocide onthuld, het 'Armenian Genocide Memorial Monument Almelo'.
De Armeniërs herdenken vandaag de Armeense genocide, precies 99 jaar geleden waarbij honderdduizenden Armeniërs omkwamen. De plechtigheid werd bijgewoond door zo'n 2500 Armeniërs. Er waren ook prominenten uit de regio aanwezig, zoals Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt en oud-Tweede Kamerlid Annie Schreijer.
Zo'n 100 Turken protesteerden vandaag tegen de komst van het monument. Turkije heeft de genocide nooit erkend en spreekt van de 'Armeense kwestie'. Het protest voor het stadhuis in Almelo. Het protest verliep vreedzaam. De demonstranten kwam uit het hele land naar Almelo. Er waren Turken uit Leiden en Limburg. Onder de demonstranten ook veel jongeren. Een van de demonstranten zei dat hij geen probleem heeft met het monument, maar wel met de naam van het monument. Hij vindt dat het woord 'genocide' er niet in mag voorkomen.
Bekijk de video in HD op YouTube
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.