nieuws

Politie bundelt krachten na incidenten tijdens bekerfinale PEC Zwolle-Ajax

Politie
Politie
De politiekorpsen van Rotterdam en Amsterdam bundelen de krachten om de Ajax-supporters op te sporen die afgelopen zondag in De Kuip tijdens de bekerfinale tussen PEC Zwolle en Ajax verantwoordelijk waren voor het vuurwerkincident en de vernielingen in het Rotterdamse voetbalstadion. De politie maakte woensdag bekend dat beide korpsen een gezamenlijk onderzoek zijn gestart onder leiding van het Openbaar Ministerie.
Het politiekorps in Rotterdam doet het vooronderzoek en verzamelt alle beschikbare beelden van de misdragingen tijdens de bekerfinale. Rechercheurs bekijken de beelden zorgvuldig en selecteren hieruit de personen die strafbare feiten pleegden. Als het vooronderzoek is afgerond, wordt alle informatie overgedragen aan de politie in Amsterdam, die verantwoordelijk is voor de opsporing.

Overleg in Amsterdam over zondag

In Amsterdam hebben gemeente, politie, Openbaar Ministerie en Ajax woensdag overleg gevoerd over aanstaande zondag. Ajax sleept dan mogelijk de 33e landstitel binnen in Almelo, maar veel Ajax-supporters mogen voor straf na het vuurwerkincident niet naar het uitduel van Ajax tegen Heracles Almelo.
Het is nog niet duidelijk hoe de politie gaat voorkomen dat Ajax-fans zonder tickets zondag toch massaal naar Almelo afreizen of hoe de achterblijvers in Amsterdam in toom worden gehouden. De politiewoordvoerster rept over maatregelen die ervoor moeten zorgen dat zondag in de hoofdstad alles feestelijk en ordelijk kan verlopen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.