nieuws

Nieuwe vervoerders regiotaxi Noordwest-Overijssel en Salland

Regiotaxi Overijssel
Regiotaxi Overijssel
De provincie Overijssel heeft samen met betrokken gemeenten besloten het regiotaxivervoer in Noordwest-Overijssel en Salland te gunnen aan respectievelijk Connexxion Taxi Services en Willemsen de Koning. Dat is de uitkomst van de Europese aanbestedingsprocedure die in februari is gestart en waarop door drie vervoerders een offerte is uitgebracht.
De contractduur voor het regiotaxivervoer geldt tot 1 januari 2016 met een mogelijkheid tot verlenging met maximaal een jaar. Op dit moment verzorgt De Vier Gewesten (DGV) met als uitvoerder Taxi Centrale Zwolle (TCZ) het regiotaxivervoer in Noordwest-Overijssel. In Salland verzorgen De Vier Gewesten (DVG) en TCR Vervoer het regiotaxivervoer.

Taxi straks ook met een app te regelen

Connexxion gaat rijden met 17 nieuwe wagens, die allen zijn voorzien van een lage vloer voor een makkelijke instap. De reiziger kan zijn of haar rit niet alleen telefonisch, maar ook via een speciale app boeken. De taxi's zijn uitgevoerd in de herkenbare blauwe openbaar vervoer huisstijl van de provincie Overijssel.
In Salland start Willemsen de Koning als nieuwe vervoerder voor de Regiotaxi op 1 januari 2015. De nieuwe vervoerder zal een deel van de ritten uitvoeren in wagens die rijden op 'groen' gas. Alle taxi's zijn voorzien van een monitor waarop onder andere de route en aankomsttijden te lezen zijn. In Salland kan straks ook een app worden gebruikt om een taxi te regelen. Deze app geeft ook weer hoe laat de chauffeur voor de deur staat.
Voor de provincie vormt de Regiotaxi een aanvulling op het reguliere openbaar vervoer. Dorpen en kernen die niet met reguliere buslijnen worden bediend, zijn bereikbaar met de Regiotaxi.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.