nieuws

Ajax nog drie jaar zonder fans naar Feyenoord na incidenten bekerfinale

Vuurwerk tijdens bekerfinale
Vuurwerk tijdens bekerfinale
Ajax neemt ook de komende drie jaar geen supporters mee naar Rotterdam voor wedstrijden tegen Feyenoord. Dat heeft de Amsterdamse club woensdag besloten na het wangedrag van een groep Ajax-supporters zondag tijdens de verloren bekerfinale in Rotterdam tegen PEC Zwolle.
Sinds 2009 nemen Ajax en Feyenoord geen supporters mee bij uitwedstrijden tegen elkaar. De Amsterdamse aanhang gooide zondag in de beginfase van de bekerfinale tot twee keer toe vuurwerk op het veld in Rotterdam, waarna de wedstrijd voor bijna een half uur werd onderbroken. Bovendien richtten de Ajax-supporters forse vernielingen aan in het stadion van Feyenoord.

Vierhonderd man niet naar Heracles

Ongeveer vierhonderd supporters die in het vak zaten waaruit het vuurwerk werd gegooid, mogen zondag niet naar de kampioenswedstrijd van Ajax in Almelo tegen Heracles. Hun clubkaarten zijn geblokkeerd voor dat duel, waarin de ploeg van trainer Frank de Boer voor de vierde keer op rij kampioen kan worden.
Na een reeks incidenten bij wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord besloten de clubs in februari 2009, na overleg met de burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam, om voor 5 jaar geen supporters mee te nemen bij onderlinge uitwedstrijden in de eredivisie. Het verbod op uitsupporters loopt dit jaar af en het leek er op dat komend seizoen de wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord weer door fans van beide clubs bezocht zou kunnen worden.

Afschaffing verbod leek nabij

Beide partijen zaten begin dit jaar al om de tafel om te bespreken of tijdens het onderlinge bekerduel, op 22 januari in Amsterdam, en het competitieduel van 2 maart in Rotterdam supporters van de bezoekende club het stadion in zouden mogen. De clubs kwamen er toen niet uit. Beide wedstrijden verliepen vervolgens zonder grote problemen en afschaffing van het verbod op uitfans leek nabij. De Amsterdamse club heeft na het nieuwste wangedrag van de fans echter besloten om de maatregel met nog eens 3 jaar te verlengen.
De clubleiding van de landskampioen heeft dat woensdag laten weten aan de gemeenten Amsterdam en Rotterdam, de voetbalbond KNVB en de directie van Feyenoord. Die club heeft nog geen beslissing genomen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.