nieuws

Brand verwoest restaurant in centrum Zwolle

De hulpdiensten zijn woensdagavond vlak voor middernacht massaal uitgerukt voor een brand in een pand in de Steenstraat in Zwolle.
Omdat het pand middenin het oude stadscentrum staat rukte de brandweer met veel materiaal uit.De brandweer had het vuur snel onder controle. Er zijn geen gewonden gevallen maar er lijkt wel veel schade te zijn. De brand is volgens omwonenden ontstaan in een sushi restaurant op de begane grond.

"Opeens kwam uit alle kieren rook"

De bewoner van een appartement in het pand vertelde aan RTV Oost dat hij opeens uit alle kieren in zijn appartement rook zag komen. Hij kon nog net op tijd het pand verlaten. Op dat moment werd door medewerkers van een naastgelegen coffeeshop al een ruit ingegooid met de fiets van de man zodat ze bij het vuur konden komen.
De bewoner heeft het idee dat het vuur is ontstaan in een lichtbak boven de toonbank. Een omwonende zegt dat het restaurant op het moment dat de brand uitbrak gesloten was. De politie heeft de Nieuwstraat en een gedeelte van de Steenstraat uren afgesloten. De bewoners kunnen voorlopig niet terug naar hun huis.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.