nieuws

Eis: maand voorwaardelijke cel voor potloodventer uit Wijhe

Potloodventer hoort maand voorwardelijk eisen
Potloodventer hoort maand voorwardelijk eisen
Voor de rechtbank in Zwolle is een voorwaardelijke celstraf van een maand geëist tegen een 24-jarige man uit Wijhe. De man zou vorig jaar in Raalte zijn geslachtsdeel hebben getoond aan twee 12-jarige meisjes.
De meisjes fietsten door Raalte toen de man hen in zijn auto langzaam inhaalde. De meisjes zagen dat de man zichzelf aan het bevredigen was. Op het moment dat één van de meisjes hardop het kenteken van de auto riep, reed de man weg. Hij werd uiteindelijk achterhaald op basis van dat kenteken.

Bij de politie verklaarde de man dat hij zeken vier keer zoiets had gedaan, wanneer en waar wist hij niet meer. Wel dat het altijd op weg van zijn werk naar huis is, aldus de man. De politie wist één geval boven water te halen, ook in Raalte, maar dan een jaar daarvoor. De officier van justitie zag echter geen bewijs voor die zaak en vroeg daarin om vrijspraak.
Volgens de officier van justitie is het vooral van belang dat de man behandeld wordt voor zijn gedrag. Ze gaf aan dat ze zich grote zorgen maakt omdat de reclassering de kans op herhaling groot vindt. Belangrijke reden is dat de man geen inzicht heeft in zijn problemen en er ook niet over praat. De 24-jarige gaf voor de rechtbank toe dat hij zich erg schaamt. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.