nieuws

Boete geëist voor veroorzaken ernstige aanrijding in Steenwijk

Ernstige aanrijding in Steenwijk (15 augustus 2012)
Ernstige aanrijding in Steenwijk (15 augustus 2012)
De officier van justitie in Zwolle heeft een boete van 750 euro en een voorwaardelijke rijontzegging geëist tegen een vrouw uit Steenwijk. De vrouw zou een aanrijding hebben veroorzaakt waarbij een fietser ernstig gewond raakte.
Het gaat om een ongeluk op de parkeerplaats van een supermarkt aan het Steenwijkerdiep in Steenwijk, bijna twee jaar geleden. De 56-jarige vrouw de 23-jarige fietser aan toen ze de parkeerplaats opreed. De fietser liep zo'n ernstig hoofdletsel op dat er een traumahelikopter is ingezet. Het slachtoffer heeft lange tijd in het ziekenhuis gelegen.

Blijvende hersenbeschadiging

Voor de rechtbank vertelde de man dat hij nog steeds te maken heeft met de gevolgen van de aanrijding doordat hij een hersenbeschadiging heeft opgelopen. Daardoor is zijn leven volledig op de kop komen te staan. Zo is de droombaan bij Defensie in rook opgegaan, kan hij waarschijnlijk niet zelfstandig wonen en presteert hij ook op sportief gebied niet meer op het niveau waarop hij dat voor het ongeluk deed. Dat zijn zaken waar de man veel moeite mee heeft.
De vrouw zegt dat ze het slachtoffer niet gezien heeft toen ze de parkeerplaats opreed. Pas toen ze een klap hoorde, besefte ze dat ze iets of iemand geraakt had. Over de impact die de aanrijding had voor het slachtoffer, zei de vrouw tijdens de zitting niets.

'Onmogelijk rekening te houden met gevolgen'

De officier van justitie gaf aan dat ze in haar eis geen rekening kan houden met de gevolgen van het ongeluk maar volgens het verkeersrecht alleen mag kijken naar de verrichte handelingen. Die handelingen leveren op dat er sprake is van een simpele verkeersfout waarop slechts een boete staat.
De advocaat van de vrouw is van mening dat er vrijspraak moet volgen omdat het slachtoffer mogelijk op de stoep had gefietst. Helemaal zeker is dat niet, de 23-jarige kan zelf niets meer herinneren van het ongeluk, de vrouw zag hem niet en twee getuigen hebben de daadwerkelijke aanrijding niet gezien. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.