nieuws

Vak 410 van Ajax overweegt kort geding tegen verbod om bij wedstrijd in Almelo te zijn

Leden van de supportersgroep Vak 410 van Ajax overwegen een kort geding aan te spannen tegen het besluit van de Amsterdamse club het hele vak te weren bij de mogelijke kampioenswedstrijd tegen Heracles Almelo op zondag.
Dat heeft advocaat Cristian Visser vandaag namens de gedupeerde supportersgroep gezegd. "We zijn aan het bekijken wat de mogelijkheden zijn. Eind van de middag nemen we een besluit", aldus Visser. "Er is naar onze mening geen grond voor deze beslissing, want niet iedereen van het vak is bij de wedstrijd in De Kuip geweest."

Eerst 400 fans geweerd, nu 2000

Ajax nam het besluit naar aanleiding van het vuurwerkincident bij de bekerfinale tegen PEC Zwolle. Fans van Vak 410 die de bekerfinale in De Kuip bijwoonden, zouden zich schuldig hebben gemaakt aan het gooien van vuurwerk, waardoor de wedstrijd uit veiligheidsoverwegingen een half uur werd stilgelegd.
Aanvankelijk werden alleen de 400 fans van vak 410 die in De Kuip aanwezig waren, uitgesloten voor de wedstrijd komende zondag tegen Heracles in Almelo. Maar vandaag zijn alle 2000 leden van supportersgroep Vak 410 persona non grata verklaard in Almelo.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.