nieuws

KNVB steunt Ajax in straf Vak 410

Wanordelijkheden Ajax-supporters in de Kuip
Wanordelijkheden Ajax-supporters in de Kuip
KNVB-directeur Bert van Oostveen is blij met de maatregel van Ajax om alle supporters van Vak 410 de toegang te ontzeggen voor de mogelijke kampioenswedstrijd van hun club zondag bij Heracles Almelo. "Ik sta daar helemaal achter", zegt de directeur betaald voetbal. "Het moet maar eens afgelopen zijn."
Van Oostveen beseft dat de maatregel ook supporters treft die afgelopen zondag de door vuurwerk ontsierde bekerfinale tegen PEC Zwolle niet hebben bezocht in Rotterdam. "Maar dat maakt mij niet uit. We hebben toch niet met een beschermde diersoort te maken. We hebben het over mensen die graag horen bij een groep die zich al herhaaldelijk heeft misdragen."

"Zondag riep iedereen nog dat het een schande was"

"Het is typisch Nederlands om nu te gaan zeggen of dit wel eerlijk is en zich afvragen of dit juridisch wel allemaal kan", vervolgde Van Oostveen. "Als iemand zich twee keer op mijn verjaardagsfeestje misdraagt, dan is hij volgend jaar ook niet meer welkom. Zondag riep nog iedereen dat het een schande was. Of zijn we dat alweer vergeten?"
Van Oostveen snapt dat de kans bestaat dat de bestrafte aanhangers op tribunes gaan zitten die bestemd zijn voor fans van Heracles. "Al begrijp ik dat iedereen daar goed op zal toezien. Maar het bewijst nogmaals dat er snel een voetbalwet met een meldingsplicht moet komen. Dan kan je dergelijke figuren vlak voor de wedstrijd op een politiebureau uitnodigingen. Ik heb de afgelopen dagen veel politici gehoord. Hopelijk komt die wet er nu eindelijk eens een keer."

"Zware kwaal wordt met aspirine bestreden"

Voormalig voetbalbestuurder Gaston Sporre gelooft niet in de maatregelen die worden genomen ter bestrijding van het voetbalvandalisme, dat bij de bekerfinale tussen PEC Zwolle en Ajax weer eens escaleerde. "We zijn bezig een zware kwaal met aspirine te bestrijden. Onze aanpak is volkomen achterhaald. Het moet afgelopen zijn met het typisch Nederlandse poldermodel van halve maatregelen."
Sporre heeft zijn hoop gevestigd op Ivo Opstelten, minister van Veiligheid en Justitie. "Ik denk dat hij wel gelooft in een beleid waarin we niets meer accepteren. Geef iemand nu eens een stadionverbod van 20 jaar. Wie zien je in 2034 wel weer terug, bye! Nu wordt er in de Kuip omgeroepen dat mensen die zich misdragen een boete van 450 euro riskeren. Daar wordt om gelachen."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.