nieuws

Schaatsbroers Mulder uit Zwolle weer samen in één ploeg

De broers Ronald en Michel Mulder zijn vanaf vandaag weer herenigd in één ploeg. Ronald Mulder tekende vandaag bij de Beslist-ploeg van schaatscoach Gerard van Velde, die Michel al onder zijn hoede had.
Van Velde en Michel Mulder vierden hun grootste succes in Sotsji, waar Michel Mulder goud won op de 500 meter. Ronald Mulder werd toen derde.

Afscheid van Jac Orie

Voor Mulder betekent de verhuizing naar Gerard van Velde een afscheid van zijn coach Jac Orie. Dat de twee broers elkaar weer op zouden zoeken, lag voor de hand. Ze wilden graag weer met elkaar trainen.
Pas na de laatste wereldbekerwedstrijden is het balletje gaan rollen, zegt Ronald Mulder. "Daarvoor was ik alleen maar bezig met de wedstrijden en die laatste wereldbekerwedstrijden gingen ook heel lekker." Pas daarna gingen beide broers over de toekomst nadenken. Met zij tweeën in één ploeg was wel duidelijk, maar waar is pas besproken na afloop van het seizoen.

Sprintploeg met Gerard van Velde

Voor Ronald Mulder betekent het een hereniging met Gerard van Velde als trainer. "Hij heeft mij als jonge schaatser uit het gewest gehaald", vertelt Ronald. Toen rond Jac Orie een sprintploeg werd opgebouwd, koos Ronald voor die ploeg. Later ontstond er een tweede sprintploeg met Gerard van Velde als coach. "Dat is ook een belangrijke reden waarom Nederland het nu zo goed doet in de sprint."
Ronald Mulder hoopt zich de komende jaren bij Gerard van Velde voldoende te kunnen ontwikkelen om voor de prijzen mee te blijven schaatsen. Want het doel van beide broers is duidelijk: veel winnen en oogsten op de volgende Olympische Spelen.
Bekijk de video in HD op YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.