nieuws

Oad kost garantiefonds SGR 17 miljoen, bijna iedereen heeft geld ontvangen

Oad in Holten
Oad in Holten
Het faillissement van de Holtense reisonderneming Oad Groep heeft Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) uiteindelijk 17 miljoen euro gekost. Het geld is uitgekeerd als schadeloosstelling aan consumenten die een reis hadden geboekt bij Oad. Nagenoeg iedereen heeft inmiddels de compensatie ontvangen, meldden SGR en brancheorganisatie ANVR donderdag.
Het is het hoogste totaalbedrag dat SGR ooit op tafel heeft gelegd wegens het faillissement van één reisorganisatie. Vorig jaar schatte de SGR nog zo'n 20 miljoen kwijt te zijn. De schadeloosstelling betreft in totaal meer dan 80.000 gedupeerde Oad-klanten. De totale schade van het faillissement van Oad is vele malen groter dan de 17 miljoen euro die het fonds kwijt is. Touroperators liepen miljoenen mis door via reisbureaus van Oad geboekte, maar niet betaalde reizen. "Het grootste verlies werd echter geleden door leveranciers in het buitenland", zeggen ANVR en SGR.
Oad ging in september vorig jaar failliet. Het concern kampte met teruglopende inkomsten en schreef dit toe aan de slechte economische omstandigheden. Toen de bank uiteindelijk de kredietovereenkomst opzegde, viel de onderneming om.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.