nieuws

Brandweer brengt ouderen met hoogwerker thuis na blikseminslag in Enschede

Een bijzondere klus voor brandweerlieden in Enschede vanavond. Er hoefde deze keer geen brand geblust te worden maar in plaats daarvan hebben ze bewoners van woonzorgcentrum Broekheurnerborch naar huis getild.
Tijdens de onweersbui van vanavond sloeg de bliksem in bij het flatgebouw van Livio aan de Rechterveldbrink in Enschede. Het gebouw kwam zonder stroom te zitten, waardoor enkele bewoners in de problemen kwamen. In eerste instantie werd de brandweer opgeroepen voor problemen met de lift.
Door het gebrek aan stroom was de lift ermee opgehouden terwijl er nog een aantal mensen in zaten. De brandweer heeft deze mensen bevrijd. Brandweerlieden en medewerkers van het woonzorgcentrum hebben deze mensen vervolgens opgetild en naar hun appartement op een paar verdiepingen hoger gebracht.
Maar de kapotte lift veroorzaakte ook problemen voor bewoners die slecht ter been zijn en later op de avond nog naar huis wilden. Want hoe moesten ze nu hun appartement op de achtste of negende verdieping bereiken? Opnieuw schoot te brandweer te hulp. Een hoogwerker werd ingezet om een aantal bewoners naar boven te brengen.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.