nieuws

Geen kort geding Ajax-supporters VAK410 over wedstrijd tegen Heracles

Geen kort geding VAK410
Geen kort geding VAK410
Er komt geen kort geding van de Ajax-supporters van Vak 410 die de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo niet mogen bezoeken. Dat heeft hun advocaat vanmorgen gezegd tegen BNR Nieuwsradio.
De ongeveer tweeduizend supporters van VAK410 de meest luidruchtige supportersvereniging van Ajax, vinden de rechtszaak niet in het belang van de club. Advocaat Visser bij BNR: "Dan komen er nog meer verschillen en strijd en dat willen ze niet. Ze willen nu juist uitstralen dat Ajax één club is en dat er onderling geen problemen zijn."

'Sterke zaak'

Ajax verbood de supporters om naar de wedstrijd tegen Heracles Almelo te komen, waar Ajax landskampioen kan worden. Een aantal supporters uit VAK410 heeft afgelopen zondag in De Kuip vuurwerk op het veld gegooid tijdens de bekerfinale tegen PEC Zwolle.
De advocaat denkt dat de supporters wel een sterke positie zouden hebben in een kort geding: "Vooral als het gaat om de mensen die niet eens aanwezig waren bij de bekerfinale. Ajax kan niet zomaar een koop die gesloten is ongedaan maken." 

In paniek

Ajax besloot niet alleen de 400 supporters in het vak in de Kuip te verbieden naar Almelo te gaan maar de volledige supportersvereniging waar de 400 deel van uitmaken. Visser: "De club is in paniek geraakt en moet nu naar buiten toe laten zien: wij pakken dit goed aan. Maar dat de KNVB zegt het een goed idee te vinden; dat vind ik moeilijk voor te stellen."
De wedstrijd Heracles Almelo-Ajax wordt zondagmiddag gespeeld. Als Ajax niet verliest wordt de club zondag in Almelo kampioen. Het is onduidelijk hoe Ajax en de politie voorkomen dat supporters van VAK410 naar Almelo reizen omdat een aantal Heraclessupporters ondanks waarschuwingen van de supportersvereniging Hart voor Heracles, zijn jaarkaart heeft verkocht aan Ajacieden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.