nieuws

Universiteit Twente dreigt te stoppen met zonneauto

UT dreigt te stoppen met zonneauto
UT dreigt te stoppen met zonneauto
De zonneauto van het Solar Team Twente moet de volgende editie van de World Solar Challenge in Australië winnen. Gebeurt dat niet, dan stoppen de Universiteit Twente en Saxion Hogeschool met het project.
Volgens een woordvoerder van de Universiteit Twente is het feite alles of niets. "We gaan nog een keer voor de winst en stoppen daar veel extra energie en aandacht in, plus een stukje power uit de regio. Lukt het niet, dan is het afgelopen."

In de schaduw van Universiteit Delft

De Universiteit Twente stopt per editie ongeveer 60.000 euro in het project, Saxion Hogeschool iets minder. Daarnaast werken ook nog eens veel sponsors mee.
Het Solar Team Twente doet volgend jaar voor de zesde keer mee aan de World Solar Challenge. Het is een tweejaarlijkse race over 3000 kilometer met auto's op zonne-energie. De auto van Solarteam Twente wordt gebouwd door studenten. Twente stond vorig jaar met een derde plek voor het eerst op het podium. De universiteit van Delft heeft ook een zonneauto, die is succesvoller. Dat team werd al vier keer eerste en een keer tweede.

"Winnen is belangrijk voor de uitstraling"

"Deelnemen is belangrijk, net als winnen. Ook voor de uitstraling van de universiteit en de sponsoren", zei Victor van der Chijs, bestuursvoorzitter van de UT, vrijdag.
De Universiteit Twente hoopt dat er dit jaar meer geld beschikbaar is dan in andere jaren om daarmee een betere auto te bouwen. Van der Chijs roept de sponsors op om dit jaar een extra duit in het zakje te doen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.