Politie gaat preventief fouilleren bij wedstrijd Heracles Almelo-Ajax

Om problemen te voorkomen gaat de politie zondag preventief fouilleren bij de wedstrijd van Heracles Almelo tegen Ajax. Het preventief fouilleren gebeurt bij het stadion, maar ook in de binnenstad van Almelo.

Rondom de wedstrijd worden tal van veiligheidsmaatregelen genomen om ervoor te zorgen dat alles rustig blijft in Almelo. Behalve het preventief fouilleren controleert de politie de toegangswegen naar Almelo, lopen er extra stewards en beveiligers rond en zijn er op de wedstrijddag vuurwerkhonden aanwezig bij het stadion. Alle supporters worden bij het binnengaan van het stadion gefouilleerd.

"Gedragen als gasten en geen trammelant schoppen"

Bij Heracles Almelo gaan ze ervan uit dat zowel de eigen supporters als de supporters uit Amsterdam zich als gasten zullen gedragen in het stadion en geen trammelant gaan schoppen.

Onder anderen Heracles Almelo-directeur Nico-Jan Hoogma sprak eerder met de eigen supporters en met supporters van Ajax. "Die afspraak met de Ajax-aanhang was dinsdag, ergens halverwege Almelo en Amsterdam."

"Eventueel feestje moet respectvol gebeuren"

De wedstrijd leeft en de autoriteiten zijn er veiligheidshalve druk mee. Maar behalve die veiligheid staat er zondag sportief ook veel op het spel. Heracles Almelo heeft nog één punt nodig om er zeker van te zijn dat de club ook volgend seizoen in de eredivisie speelt. Ajax heeft aan één punt genoeg om voor de vierde keer op rij kampioen van Nederland te worden.

Als Ajax kampioen wordt, dan wordt Heracles Almelo geconfronteerd met supporters die feest willen vieren. Directeur Nico-Jan Hoogma vindt dat dat moet kunnen. "Supporters mogen een feestje vieren, maar het moet wel respectvol gebeuren."

Deel dit artikel:

Reageren