Televisietoren Markelo twee dagen open voor publiek

Het is een beeldmerk in de regio Twente: de televisietoren van Markelo. Normaal gesproken is deze toren niet toegankelijk voor het publiek, maar in het weekend van 10 en 11 mei maakt eigenaar Alticom datacenters speciaal voor het goede doel een uitzondering.

In samenwerking met 'Stichting Heppie' organiseert Alticom namelijk de 'Heppie View Tour'. Voor 10 euro per persoon kunnen bezoekers in de 148 meter hoge toren met de lift omhoog, om vervolgens van het uitzicht te genieten over Markelo en de wijde omgeving.

Volledige opbrengst naar Stichting Heppie

De volledige opbrengst van de actie gaat naar Stichting Heppie. Deze stichting zet zich in voor kwetsbare kinderen die het even niet meezit en die extra aandacht nodig hebben. Speciaal voor deze kinderen organiseert Stichting Heppie vakanties en weekenden waarin het draait om samen spelen, plezier maken en positieve aandacht.

De Heppie View Tour is in 2013 van start gegaan en inmiddels zijn de mediatorens in Hoogersmilde, Lelystad, Roermond en Haarlem opengesteld voor het publiek. In totaal trok dat zo'n 4000 bezoekers. De initiatiefnemers hopen tijdens de openstelling van de mediatoren in Markelo op zo'n 1500 bezoekers.

Bekijk de video in HD op YouTube

Meer over dit onderwerp:
Televisietoren Markelo regio Twente Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren