nieuws

Schoonmakers voeren cao-actie bij hoofdkantoor Asito in Almelo

Actie bij kantoor Asito in Almelo
Actie bij kantoor Asito in Almelo
Zo'n 150 schoonmakers hebben zich vanochtend verzameld bij het hoofdkantoor van Asito in Almelo om betere arbeidsvoorwaarden te eisen. Er wordt al maanden onderhandeld over betere arbeidsomstandigheden en de actievoerders hopen door de actie bij Asito meer druk op de ketel te zetten.
De actievoerders verzamelden zich halverwege de ochtend bij het hoofdkantoor, onder aanvoering van vakbond FNV. Vanmiddag vertrokken de actievoerders weer na een gesprek met de directie van het schoonmaakbedrijf.

Betere arbeidsomstandigheden en loonsverhoging

Asito en Hago in Voerendaal, waar ook actie werd gevoerd, zijn de twee grootste en belangrijkste schoonmaakbedrijven in Nederland. De actievoerders willen dat zij hun invloed en contacten gebruiken om de onderhandelingen weer vlot te trekken. Asito heeft aangegeven zich daarvoor te willen inzetten.
Er wordt door de schoonmakers al maandenlang onderhandeld over betere arbeidsomstandigheden in de schoonmaakbranche. De schoonmakers willen dat ze doorbetaald krijgen bij de eerste twee dagen dat ze ziek zijn en willen een bruto loonsverhoging van 50 cent per uur. De onderhandelingen zijn gestrand, omdat er volgens vakbond FNV nog steeds niets is geboden door de werkgevers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.