nieuws

Poging babbeltruc in Enschede mislukt

Politie
Politie
Woensdagavond is een onbekende vrouw met een babbeltruc een woning aan de Kleine Beerstraat in Enschede binnengekomen. De vrouw gaf voor zorginstantie Livio te werken en in verband met een onderzoek de woning te willen bekijken. De bewoonster reageerde alert en heeft de vrouw haar huis uitgewerkt.
Toen de vrouw weg was, belde de bewoonster met Livio. Die gaven aan geen onderzoek te doen en de betreffende vrouw bleek geen medewerkster van de instantie. Hierop heeft de bewoonster de politie gebeld. Agenten hebben de verdachte vrouw niet meer in de buurt aangetroffen.

Babbeltrucs
Beroving door een babbeltruc komt steeds vaker voor: onbekenden bellen aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij geld en andere waardevolle bezittingen. Dieven doen zich soms ook voor als meteropnemer of medewerkers van een zorginstelling. Deze zogeheten babbeltrucs zijn bedoeld om mensen op te lichten. Onlangs waarschuwde de politie al voor babbeltrucs, omdat er met name in Twente veel in korte tijd hebben plaatsgevonden.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.