nieuws

Laatste dag Slegte Zwolle na faillissement Polare, boekwinkel definitief dicht

Slegte Zwolle sluit definitief de deuren
Slegte Zwolle sluit definitief de deuren
De deuren van boekhandel Polare in Zwolle, voorheen De Slegte, zijn vandaag definitief gesloten. Na een laatste verkoopperiode om de resterende voorraad van de hand te doen, was het vandaag dan echt de allerlaatste dag voor de boekhandel aan de Melkmarkt.
In februari werd boekenketen Polare failliet verklaard nadat het bedrijf eerder al uitstel van betaling aanvroeg. Sindsdien is gezocht naar een nieuwe eigenaar voor de twintig vestigingen. Een aantal heeft winkels heeft een doorstart gemaakt, in bijvoorbeeld Enschede is het antiquariaat overgenomen door boekhandel Broekhuis.
Bedrijfsleider Theo Bloks van de Polarevestiging in Zwolle hield lang goede hoop dat ook zijn vestiging een doorstart zou maken. Maar via een e-mail meldde de enige investeerder dat hij zich terugtrok waarop er definitief een einde kwam aan de boekhandel in de Zwolse binnenstad.
Bloks kocht met een kennis uiteindelijk de hele voorraad van de winkel op en deed die in de uitverkoop om uit de kosten te komen. De boekverkoper gaat hierna een eigen bedrijf beginnen en via internet boeken verkopen. Het pand aan de Melkmarkt is van de familie de Slegte. Halverwege mei komt er een nieuwe huurder in. Volgens Bloks komt er een modeketen in.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.