nieuws

Elijah Sang uit Kenia wint Enschede Marathon

Elijah Sang uit Kenia heeft de 46ste editie van de Enschede Marathon gewonnen. Hij deed dat in een tijd van 2.10.22.
Lange tijd leek het erop dat debutant Dawit Wolde uit Ethiopië de wedstrijd zou winnen, maar op ongeveer een kilometer van de finish werd hij ingelopen door de 30-jarige Sang uit Kenia. Wolde moest zich tevreden stellen met de tweede plaats in een tijd van 2.10.42. Derde werd Abdi Nageeye uit Oldebroek. Ook hij liep zijn eerste marathon, maar was abosluut niet tevreden over zijn tijd van 2.11.33. Hij weet dat aan de weersomstandigheden, maar de afstand was hem ook flink tegengevallen. 

Machtige eindsprint

De omstandigheden waren inderdaad zwaar voor de lopers door het slechte weer. Al bij de start regende het zachtjes en gedurende wedstrijd ging het steeds harder regenen. Ook winnaar Sang gaf na de wedstrijd aan dat hij veel last had gehad van de regen, maar de Keniaan ging er wel het beste mee om. Op ongeveer een kilometer voor het einde van de marathon was hij in staat om een eindsprint in te zetten die de concurrentie te machtig was. Solo liep Sang naar de overwinning in Enschede. Omdat de weersomstandigheden zo lastig waren, gaf hij bij de finish aan dat hij wel tevreden was over zijn eindtijd.

Reina Visser snelste vrouw

Bij de vrouwen was Reina Visser de sterkste. De geboren Enschedese won in een tijd van 2.42.06. "Het was heel zwaar. Halverwege dacht ik: misschien stap ik wel uit. Dat heb ik wel eens vaker. Maar mentaal ben ik sterk genoeg om door te gaan."
Bekijk de video van de winaar in HD op YouTube
Bekijk de video van Abdi Nageeye op YouTube
Bekijk de video van Reina Visser op YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.