Go Ahead Eagles definitief veilig na gelijkspel bij Vitesse

Marnix Kolder
Go Ahead Eagles is definitief zeker van lijfsbehoud in de eredivisie. De ploeg van trainer Foeke Booy speelde zondag met 2-2 gelijk bij Vitesse.
In het begin van het duel gebeurde er weinig in Arnhem. Beide ploegen wisten weinig tot niets te creëren. Na een klein half uur probeerde Atsu het, maar zag Andersen zijn schot pakken. Aan de andere kant was het wel raak. Kolder kopte hard binnen uit een hoekschop. Even later was Falkenburg dicht bij de tweede treffer, maar hij schoot net voorlangs. Atsu kreeg kort voor rust nog een kans, maar schoot wild naast. Go Ahead ging met een 1-0 voorsprong de rust in.
Kort na rust was er een kans voor Overgoor, maar hij schoot voorlangs. Tien minuten na de pauze werd de score verdubbeld. Antonia schoof de tweede treffer van de Deventer ploeg achter Velthuizen. Twintig minuten voor het einde kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd door een rake kopbal van Kashia. Even later werd het zelfs gelijk. Pröpper schoot op fraaie wijze de gelijkmaker achter Andersen. Daar bleef het bij in Arnhem en dus hielden beide ploegen een punt over aan de wedstrijd.

Vitesse - Go Ahead Eagles 2-2

0-1 Kolder (30)
0-2 Antonia (55)
1-2 Kashia (71)
2-2 Pröpper (79)
Arbiter: Van Sichem
Geel: Leerdam, Piazon
Vitesse: Velthuizen, Leerdam, Kashia, Van der Heijden (Piazon/69), Van Aanholt, Pröpper, Vejinovic, Labyad (Qazaishvili/59), Atsu, Havenaar, Traoré (Ibarra/59).
Go Ahead Eagles: Andersen, Schmidt, Vriends, Van der Linden, Haps, Falkenburg, Overgoor, Turuc, Antonia (Lambooij/90+3), Kolder, Houtkoop (Azevedo/75).