nieuws

Triami Sprint Triathlon Deventer krijgt vervolg na succesvolle eerste editie

Sprinttriathlon Deventer
Sprinttriathlon Deventer
De organisatie van de Triami Sprint Triatlon kijkt tevreden terug op de eerste editie van de mini-triathlon in Deventer vandaag. Volgens de organisatie was het een succes en zal het sportevenement volgend jaar opnieuw gehouden worden.Â
In Deventer was al tijdenlang geen triathlon gehouden. De laatste keer was jaren geleden. Toen zwommen de deelnemers in recreatieplas Bussloo, fietsten ze door de uiterwaarden van de IJssel en liepen ze door de historische binnenstad van Deventer.

Mini-triathlon

De triathlon van vandaag was een kleinere uitvoering. Alle onderdelen werden uitgevoerd op sportpark Keizerslanden. Deelnemers moesten 250 meter zwemmen in het Borgelerbad, 10,4 kilometer fietsen op de wielerbaan van Deventer fietsvereniging De Zwaluwen en 2,5 kilometer hardlopen door het Zandwateringpark en over de atletiekbaan van Daventria.
De wedstrijd werd georganiseerd door de Deventer triathlonvereniging Triami, de Deventer zwemclub de IJssel, de Deventer fietsvereniging de Zwaluwen, de atletiekvereniging Daventria en het Sportbedrijf Deventer. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen kwam de winnaar uit Groningen. Henk-Jan Dolsma en Martine Bruinsma schreven de eerste Triama Sprint Triathlon op hun naam.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.