nieuws

Burgemeester Almelo: Voetbalclubs, gemeenten en KNVB moeten om de tafel

Burgemeester Jon Hermans
Burgemeester Jon Hermans
Burgemeester Jon Hermans van Almelo wil dat de voetbalclubs in Nederland samen om de tafel gaan met de KNVB en de gemeenten om de onregelmatigheden bij voetbalwedstrijden aan te pakken.
De gemeente Almelo moest dit weekend extra veiligheidsmaatregelen nemen voor de wedstrijd Heracles Almelo tegen Ajax. De maatregelen waren nodig naar aanleiding van de gebeurtenissen in de bekerfinale, waarin supporters van Ajax vuurwerk op het veld gooiden.

Voetbalwedstrijd moet feestje zijn

Volgens Hermans is het belangrijk dat de clubs en gemeenten met elkaar in gesprek gaan om in de toekomst weer van een voetbalwedstrijd een feestje te maken. "Dat je zoveel veiligheidsmaatregelen uit de kast moet trekken om van de voetbal een leek feestje te maken, is natuurlijk wel absurd.", aldus Hermans.
Iedereen die gistermiddag het stadion van Heracles Almelo inging moest gefouilleerd worden. Ook werden er extra camera's in het stadion gehangen en speurde speciale honden in het stadion naar vuurwerk. Hermans wil niet bekend maken hoeveel extra veiligheidsmensen er op de been waren. De wedstrijd in het Polmanstadion verliep rustig gisteren en de politie hoefde niet in te grijpen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.