nieuws

Zwembad Staphorst heeft landelijke aftrap van zwemvierdaagse

In Staphorst is vanmiddag voor de 40e keer de zwemvierdaagse van start gegaan in zwembad de Broene 'eugte. Deze keer was het extra feestelijk omdat ook de KNZB de landelijke start van de zwemvierdaagse daar vierde.
Wethouder Klaas brandt van Staphorst verruilde zijn nette pak even voor een zwembroek, en mocht met twee bestuursleden van het zwembad en Olympisch zwemster Saskia de Jonge de eerste plons doen. Daarna was het de beurt aan de kinderen, meer dan 250 doen er mee dit jaar en dat is veel in het niet al te grote bad van de Broene 'eugte in Staphorst.
De zwembond KNZB bestaat dit jaar 125 jaar, en organiseert al 45 jaar zwemvierdaagses in het hele land. De belangstelling voor de zwemvierdaagse loopt landelijk wel wat terug. Voor de KNZB reden deze 45e keer extra uit te pakken met een feestje in Staphorst. 

Zwembad onder druk

In het kinderrijke Staphorst is het zwembad nog steeds populair. Maar de toekomst van de Broene 'eugte is onzeker. De gemeente moet bezuinigen, en kan en wil geen 4 ton per jaar meer toeleggen op het zwembad. Maar wethouder Klaas brand, zelf groot zwemliefhebber, ziet nog wel toekomst voor het bad. Samen met het bestuur gaat de gemeente op zoek naar andere inkomstenbronnen om zo toch de toekomst van het bad veilig te stellen.

Goede doel

De kinderen merken nog niks van de onzekere toekomst. Ze zwemmen voor het plezier, voor de felbegeerde medaille op de vierde dag, en dit jaar ook voor het goede doel, de Johan Cruijff foundation. Deze stichting wil dat alle kinderen lekker kunnen sporten, ook als dat door sociale omstandigheden of een handicap niet goed mogelijk is. 
Bekijk de video in HD op YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.