nieuws

Kamerfractie GroenLinks maakt zich zorgen om gasolie in zoutholtes bij Enschede

De Tweede Kamerfractie van GroenLinks wil dat minister Kamp van Economische Zaken de vergunningen van Akzo opschort om gasolie op te slaan in lege zoutholtes in Enschede.
Ook moet aanvullend onderzoek gedaan worden naar deze manier van opslag. De partij vraagt dat naar aanleiding van de problemen die in Epe bij Gronau zijn ontstaan.

Olie uit de grond

Daar komt sinds een paar weken olie uit de grond borrelen. Die olie lekt uit zoutholtes waar gasolie is opgeslagen of komt uit pijpleidingen die met die zoutholtes zijn verbonden. Een aantal koeien dat besmet water had gedronken, is inmiddels afgemaakt.
Volgens de Grafschafter Nachrichten komt ook op andere plekken olie uit de grond borrelen. In Gronau is inmiddels een onderzoek gestart naar de oorzaak van de lekkage.

GroenLinks wil vergunningen schorsen

Akzo begint eind dit jaar met het opslaan van gasolie in zoutholtes in Enschede, bij industriegebied Marssteden. Het bedrijf heeft de vergunningen daarvoor inmiddels rond.
De Tweede Kamerfractie van GroenLinks wil dat de vergunningen voorlopig geschorst worden door de minister, in afwachting van de resultaten van het Duitse onderzoek. Ook wil de partij dat er aanvullend onderzoek wordt gedaan naar de bodemveiligheid van deze vorm van opslag.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.