nieuws

Eddy Veenstra van SWZ in Zwolle wordt directeur bij omstreden Rendo

Hoofdkantoor Rendo in Meppel
Hoofdkantoor Rendo in Meppel
Directeur Eddy Veenstra van de Zwolse woningstichting SZW wordt de opvolger van een omstreden directeur bij energiebedrijf Rendo in Meppel.
Veenstra vertrekt bij SWZ en wordt op 15 augustus de topman bij Rendo, de netbeheerder van electriciteits- en gasnetwerken in Noord-Overijssel en Zuid-Drenthe. De topfunctie werd tijdelijk ingevuld door een interim directeur nadat de vorige topman werd ontslagen vanwege een miljoenenfraude.
De oud-topman werd met een andere directeur voor zestig procent aandeelhouder van een nog te bouwen energiecentrale in Steenwijk. Beide directeuren verkochten in 2009 hun aandelen voor enkele miljoenen euro's aan Rendo, maar maakten niet bekend dat zij de aandeelhouders waren. Die stonden op de namen van hun echtgenotes.
Om de aandelen te kunnen kopen sloot Rendo een lening af. Dit leidde tot een regelrechte financiële strop toen de bouw van de energiecentrale eindigde in een faillissement.
Tegen de oud-directeuren loopt nog een strafrechtelijk onderzoek. De directeur die door Veenstra wordt opgevolgd heeft nog geprobeerd zijn ontslag aan te vechten. Maar hij kreeg van de rechter geen gelijk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.