nieuws

Onderzoek naar vuurwerkincidenten tijdens bekerfinale PEC Zwolle - Ajax

Vuurwerk tijdens de bekerfinale PEC Zwolle-Ajax
Vuurwerk tijdens de bekerfinale PEC Zwolle-Ajax
De aanklager betaald voetbal is begonnen aan een vooronderzoek naar de vuurwerkincidenten tijdens de bekerfinale tussen PEC Zwolle en Ajax. Dat heeft de KNVB bekendgemaakt. De aanklager heeft zowel Ajax als de KNVB om een verklaring gevraagd over de ongeregeldheden.
Aanhangers van Ajax gooiden tijdens de finale direct na het beginsignaal vuurwerk op het veld en deden dat na de openingstreffer van Ricardo van Rhijn opnieuw. De wedstrijd werd daarop enige tijd stilgelegd door scheidsrechter Bas Nijhuis. Na de hervatting van de finale verloor Ajax met 5-1 van PEC Zwolle.
De aanklager zal aan de hand van verklaringen beoordelen of Ajax en de KNVB zich op voorhang voldoende hebben ingespannen om de ongeregeldheden te voorkomen. De vuurwerkgooiers zijn leden van het beruchte Vak 410, die zich normaal gesproken profileren als sfeermakers.
Ajax sprak zelf eerder al schande van de acties en besloot alle seizoenkaarthouders van Vak 410 te weren tijdens de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo, waarbij Ajax afgelopen zondag kampioen werd. De aanklager zal de partijen horen en beslist later of er bijvoorbeeld een schikkingsvoorstel komt of dat de zaak geseponeerd wordt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.