nieuws

Failliet Zwemcentrum Dalfsen overgenomen; zwemlessen donderdag verder

Zwemcentrum Dalfsen overgenomen
Zwemcentrum Dalfsen overgenomen
Het failliete Zwemcentrum Dalfsen wordt overgenomen door zwemondernemer Benny Mensink. Zo'n 700 ouders en kinderen raakten vorige maand gedupeerd nadat het Zwemcentrum moest sluiten door geldgebrek.
Het is nog onduidelijk of het vooruitbetaalde lesgeld, in totaal meer dan 400.000 euro, terug komt. Vorige week werd het Zwemcentrum Dalfsen failliet verklaard. Een curator is nu bezig met de afwikkeling van het faillissement.  Begin april stopten de lessen, omdat de badmeesters en juffen al maanden geen loon meer hadden gehad. Ook bleek er een huurachterstand te zijn. De badmeesters hebben uiteindelijk het faillissement voor het zwemcentrum aangevraagd.

Speciale regeling voor gedupeerden

Vanaf donderdag beginnen de lessen weer. Woensdagavond is door het oudercomité en de nieuwe zwemschool een informatiebijeenkomst belegd. Het oudercomité heeft met de nieuwe zwemondernemer een speciale regeling voor gedupeerden van ZwemCentrum Dalfsen getroffen. De gedupeerde kinderen krijgen de eerste vier weken gratis zwemles en daarna kunnen de zwemlessen worden vervolgd tegen kostprijs (zo'n vijf euro per les/per uur).

Conflict op achtergrond

De geldproblemen bij het zwemcentrum ontstonden nadat de oude eigenaar het centrum afgelopen maart overdroeg aan de nieuwe eigenaar. Bij de zakelijke deal nam de nieuwe eigenaresse het personeel en schulden over. De inkomsten van de zwemlessen stak de oude eigenaar in eigen zak. Juridisch wordt nog uitgezocht of alles wel volgens de wet is verlopen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.