nieuws

Eerste uitje van stichting Ben-Nie-Gek uit Staphorst met Andy van der Meyde

Eerste uitje Ben-nie-gek met Andy van der Meyde
Eerste uitje Ben-nie-gek met Andy van der Meyde
Een groep van negen lichamelijke gehandicapten is vandaag gaan zweefvliegen met Andy van der Meyde. Het was het eerste uitje van de stichting Ben-Nie-Gek uit Staphorst, een organisatie die zich inzet voor jonge mensen met een lichamelijke handicap. Andy van der Meyde is ambassadeur van de stichting.
Ben-Nie-Gek is een idee van kapper Dicky Heuckeroth van de gelijknamige kapsalon in Staphorst. Een vriend van hem, Bennie Bloemert, raakte in 1999 gehandicapt na een hersentumor. Bloemert mankeert verstandelijk niks, maar lichamelijk is hij ernstig gehandicapt. Uitstapjes zijn daardoor lastig.

Stichting gaat uitstapjes organiseren

Heuckeroth richtte de Stichting Ben-Nie-Gek op, vernoemd naar zijn vriend. “Wij willen mensen als Bennie helpen. Zij willen ook graag eens leuk op stap of op vakantie. Daarom hebben we de stichting Ben-Nie-Gek opgericht. We willen landelijk groot worden.”
Vandaag deed de opgerichte organisatie voor het eerst datgene waarvoor ze werd opgericht: op stap gaan met gehandicapten. De negen jongeren en hun begeleiding werden opgehaald met een grote roze limousine en van Staphorst naar Hoogeveen gebracht voor het zweefvliegen.

Ambassadeur Andy van der Meyde

Andy van der Meyde was er ook bij. Hij is in de leer bij Heuckeroth om herenkapper te worden en is eens per week in Staphorst te vinden om het kappersvak te leren. De oud-voetballer is ambassadeur van Ben-Nie-Gek geworden. Het uitstapje werd ook vastgelegd door een cameraploeg: Van der Meyde heeft een real-life-soap op SBS6.
Dicky Heuckeroth, voorzitter van Ben-Nie-Gek, hoopt dat mede door de hulp van Van der Meyde zijn stichting landelijk groot kan worden. Voor allerlei activiteiten is veel geld nodig. Ook is Ben-Nie-Gek op zoek naar zogeheten ‘matties’ en gediplomeerde zorgvrijwilligers als begeleiders. ‘Matties zijn maatjes, vrienden, die de ‘Bennies’ overal mee naar toe nemen. We spreken liever van ‘Bennies’ dan van gehandicapten’, zegt Dicky Heuckeroth.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.