nieuws

Voormalig fractievoorzitter Van Maasacker uit Enter: "voorzitter NEW moet aftreden"

Jos van Maasacker
Jos van Maasacker
Voormalig fractievoorzitter Jos van Maasacker uit Enter wil dat bestuursvoorzitter Gerrit Nieuwenhuis van de lokale partij NEW in de gemeente Wierden aftreedt. Dat schrijft Van Maasacker in een brief aan de leden van NEW.
Van Maasacker is een van de oprichters van NEW en was de afgelopen vier jaar fractievoorzitter. Ook bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen vervulde hij die rol. Halverwege april werd hij, volgens eigen zeggen, vanwege gedoe over het fractiestandpunt inzake de Monumentenraad uit de partij gezet.
De situatie zit Van Maasacker hoog en in een brief informeert hij de leden. Van Maasacker noemt het bestuur incompetent. Hij vindt het nodig dat in ieder geval voorzitter Nieuwenhuis aftreedt. Hij verwerpt de bestuursstijl van dit bestuur.
Van Maasacker beraadt zich nog op zijn eigen situatie. Over zijn eigen rol in de gemeenteraad van Wierden denkt hij nog na. "Wil mijn zetel niet opgeven, maar ik wil eerst gesprekken voeren met vrienden en achterban." Een terugkeer in de fractie van NEW sluit hij niet uit. Hij wil zo snel mogelijk met de fractie in gesprek. "Kost nu wel even kracht en moed maar een totaal van 2722 kiezers leidt tot morele verplichtingen. Samen moed verzamelen om dóór te gaan."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.