nieuws

Marga Bult en Sandra Timmerman 12 uur opgesloten in hokje voor goede doel

Marga Bult tijdens jubileumconcert in Denekamp
Marga Bult tijdens jubileumconcert in Denekamp
Tien Overijsselaars laten zich in de week van 20 tot en met 24 mei twaalf uur lang opsluiten voor de actie 'Lock me Up' van de organisatie Free a Girl. De organisatie zet zich in om meisjes te bevrijden uit de gedwongen prostitutie.
De deelnemers aan de actie zijn in elk geval zangeressen Marga Bult en Sandra Timmerman, kunstenares Maureen Knobben, voorzitter Jacco Vonhof van VNO-NCW Midden, fiscaal jurist Dennis Jongbloed, burgemeester Michael Sijbom en etiquette-expert Gonnie Klein Rouweler. Er komen er nog drie bij. Ze laten zich opsluiten in landhuishotel Bloemenbeek in De Lutte.

Hokje van één bij twee

Ze laten zich sponsoren om geld op te halen voor Free a Girl. Wereldwijd worden miljoenen meisjes gedwongen tot prostitutie. In India worden duizenden meisjes opgesloten in bordelen, in hokjes van één bij twee meter. De deelnemers worden daarom in een vergelijkbare ruimte opgesloten.
Van elf uur 's morgens tot elf uur 's avonds moeten ze doorbrengen in het restaurant in een hokje van één bij twee meter, gemaakt van steigerhout en gaas. In het hokje ligt een dun matrasje en de deelnemers mogen 1 persoonlijk item meenemen. Om de twee uur mogen ze er vijf minuten uit. Tijdens de twaalf uur krijgen de deelnemers één keer een kommetje rijst, terwijl in het restaurant gewoon wordt gegeten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.