nieuws

Zonnecentrale bewoners Oud Borne op dak van gemeentehuis

Dak van het Bornse gemeentehuis
Dak van het Bornse gemeentehuis
De bewoners van Oud Borne kunnen mogelijk toch gebruik maken van zonne-energie. Een aantal inwoners, verenigd in BorneEnergie, wil dat woningeigenaren van Oud Borne kunnen investeren in een zonnecentrale. De panelen voor die centrale moeten op het dak van het gemeentehuis komen.
Bewoners van Oud Borne mogen geen zonnepanelen plaatsen op hun woningen, vanwege het monumentale karakter van hun buurt. Maar er zijn bewoners die maar wat graag willen profiteren van de energie van de zon. Voor deze groep mensen maakt BorneEnergie zich sterk.

"Zoveel mogelijk verduurzamen"

BorneEnergie wil een zonnecentrale plaatsen op het dak van het gemeentehuis van Borne. Bewoners van Oud Borne investeren in de zonnepanelen en het rendement van de energie die wordt opwekt, krijgen ze gestort op hun bankrekening. Deze mogelijk bestaat sinds het begin van dit jaar.
De gemeente Borne vindt de plaatsing van de zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis goed. BorneEnergie presenteerde haar plannen in de jaarvergadering van de belangenvereniging Oud Borne. Bestuurslid Ron Nas is positief. "Dit initiatief geeft iedere bewoner een mogelijkheid om deel te nemen aan een nieuwe energievorm, waarbij wel de lusten maar niet de lasten worden gedragen. Het sluit naadloos aan bij het streven van Oud Borne om zoveel mogelijk te verduurzamen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.