nieuws

Zwaardere straf voor chantage en verkrachting minderjarig meisje Enschede

Zwaardere straf voor verkrachting vrouw uit Enschede na chantage
Zwaardere straf voor verkrachting vrouw uit Enschede na chantage
Een Enschedeër moet twee jaar de cel in voor het chanteren van een meisje zodat zij seks met hem zou hebben. De rechter legde hem een hogere straf op dan het Openbaar Ministerie eiste. Volgens de rechtbank maakte de man op geraffineerde wijze misbruik van het kwetsbare meisje.
In 2010 ontmoette de 33-jarige man het toen nog minderjarige meisje op sociale netwerksite Hyves. De man deed zich voor als een jongere aantrekkelijke jongen en won haar vertrouwen. Via de webcam wist hij uiteindelijk naaktopnamen te maken van het meisje.
Die opnamen gebruikte hij om het meisje onder druk te zetten. Hij dreigde de beelden openbaar te maken als ze niet met hem naar bed wilde. In eerste instantie zei hij dat ze maar één keer seks met hem hoefde te hebben. Maar daarna bleef hij dreigen waardoor het meisje zich gedwongen voelde om vaker naar de man toe te gaan.
Twee weken geleden eiste de officier van justitie twee jaar gevangenisstraf waarvan tien maanden voorwaardelijk. Volgens de officier was verkrachting en aanranding bewezen. De rechter ging vandaag een stapje verder en veroordeelde de Enschedeër tot dertig maanden cel waarvan zes voorwaardelijk. Volgens de rechter heeft de man een zodanige psychische druk op het meisje uitgeoefend, dat zij zich gedwongen voelde tot het hebben van seks en het uitvoeren van andere handelingen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.