nieuws

Demonstranten vanuit Zwolle en Enschede naar Den Haag

Vanuit Zwolle, Enschede en andere plaatsen in Nederland vertrokken vanochtend auto's met demonstranten naar Den Haag. Vanmiddag demonstreren zij tegen het kabinet en de maatregelen die het kabinet neemt.
De deelnemers uit Noord- en Oost-Nederland verzamelden op een carpoolplaats in Zwolle. De belangstelling uit Overijssel viel nogal tegen, slechts een handjevol demonstranten kwam met toeters en borden naar de verzamelplaats. Uit Groningen was de belangstelling groter zodat uiteindelijk een stoet van zo'n 25 auto's van Zwolle naar Den Haag vertrok.

"Kleine groep maakt in Den Haag geen indruk"

In plaats van kleine, geïsoleerde demonstraties heeft organisatie Contra Club de afgelopen tijd gewerkt aan een grote, gezamenlijke demonstratie. "Voor een klein aantal mensen rukt de media niet uit en dat maakt in Den Haag ook geen indruk. Door de kleine demonstraties samen te voegen krijg je een veel grotere groep en daardoor is de kans dat we gehoord worden veel groter".
Rond 06.30 uur vertrokken vanochtend de eerste auto's vanuit de Groningse Eemshaven. Op verschillende plaatsen onderweg sloten andere auto's aan. De demonstranten verwachten rond 13:00 uur op het Malieveld te verzamelen.
Bekijk de video in HD op YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.