nieuws

Politie toont nieuwe beelden explosie Zwolle: verdachten droegen masker

De daders droegen een soortgelijk masker als op deze foto
De daders droegen een soortgelijk masker als op deze foto
De verdachten van de explosie bij shoarmazaak Da Vinci aan de Oude Vismarkt in Zwolle droegen waarschijnlijk een masker. Dat blijkt uit nieuwe beelden die de politie vanavond heeft laten zien in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.
In de vroege morgen van maandag 3 maart werd de horecazaak aan de Oude Vismarkt in Zwolle volledig verwoest door een explosie. Op camerabeelden die de politie eerder al vrijgaf, is te zien hoe de pui van het pand er volledig uitgeblazen wordt door de ontploffing, vervolgens breekt er brand uit.
De politie concludeerde eerder al uit onderzoek dat de explosie geen ongeluk is. De bewakingsbeelden tonen hoe twee mensen hard wegrennen op het moment van de explosie. Ze vluchten de Wolweverstraat in.
Op de vandaag vertoonde beelden zijn de verdachten te zien, vlak voor de explosie. De politie hoopt getuigen te vinden zodat de daders gepakt kunnen worden.
Direct na de explosie gaven omwonenden aan dat er in de zaak geregeld ruzie en onenigheid was. De politie gaf destijds aan de verhalen te kennen en mee te zullen nemen in het onderzoek. Vanavond tijdens Opsporing Verzocht gaf een woordvoerder van de politie aan dat er gedacht wordt aan meerdere scenario's maar dat vaststaat dat er in de zaak 'meer gebeurde dan alleen shoarma verkopen'.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.