nieuws

Zeven bedrijven in Overijssel failliet verklaard

Zeven bedrijven failliet
Zeven bedrijven failliet
De rechtbank in Almelo heeft vandaag zeven bedrijven uit Overijssel failliet verklaard.
Een juwelier, een aannemersbedrijf en een bedrijf dat carnavals- en feestkleding verkocht. Het is de bedrijven om verschillende reden niet gelukt om het hoofd boven water te houden.
Carnavalswereld in Oldenzaal bestond vijf jaar, toen het vandaag failliet werd verklaard. Carnavalswereld had een magazijn op een industrieterrein. Vanuit dat magazijn werden de grotere klanten bevoorraad. Er was ook een internetwinkel voor particulieren. De afgelopen twee jaar liep de omzet flink terug. Zo zeer zelfs dat verder gaan niet langer verantwoord was. Vorig jaar werd al afscheid genomen van twee van de drie medewerkers, maar zelfs die ingreep kon een faillissement niet voorkomen.
Curator Carl Luttikhuis van De Singel Advocaten in Enschede zegt dat de twee eigenaren van Carnavalswereld hun zaken tot gisteren netjes hebben afgehandeld. "Voor zover ik weet zijn er geen particulieren gedupeerd. Alle bestellingen zijn geleverd. Dat heb ik bij internetwinkels vaak anders gezien."
Carnavalswereld verdwijnt niet uit het straatbeeld van Oldenzaal. Volgens curator Luttikhuis is in het centrum van Oldenzaal een winkel met dezelfde naam, maar deze winkel heeft niets met het faillissement te maken. Luttikhuis sluit een doorstart van Carnavalswereld niet uit. "Met een internetwinkel zou dat vrij eenvoudig kunnen, als je de voorraden maar hebt."
Een overzicht van de failliet verklaarde bedrijven:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.